Jaramaz pred UNIKS: Odbrana je naša šansa!

 - Bez obzira na poraz protiv Budućnosti koji je u velikoj meri uticao na nas i na naše stanje uopšte, mislim da možemo da budemo spremni za ovu utakmicu, pa i da pobedimo.

FOTO: KK Partizan

Ovaj razgovor je trebalo da vodimo negde u martu. Pred početak plej-ofa u Evrokupu, nikada odigrani duel Partizana i UNIKS-a. Možda smo i vodili. Ko to više pamti!

Tek sedam meseci kasnije, Partizan jeste otputovao u Kazanj. Gde će večeras (18:00, Sport Klub) igrati protiv ruskog tima.

Ali...

- Sve je drugačije - podsetio je Ognjen Jaramaz, plejmejker Partizana.

Uz osmeh je dodao:

- Za početak, nije četvrtfinale.

Već „samo” meč trećeg kola grupne faze. Ali, važan meč.

- Drugačiji su i sastavi. Drugačije okolnosti. Što se tiče i samog koronavirusa, pa i uopšte neke atmosfere i forme u kojoj se nalazimo - nizao je mladi organizator igre. 

A i raspoloženje je drugačije. Početkom godine Partizan je gazio sve pred sobom. Obezbedio sebi prve startne pozicije u doigravanjima oba takmičenja - Evrokupu i ABA ligi. Pucao od samopouzdanja. Sada...

- Početak sezone nije kakvom smo se nadali - priznao je Jaramaz.

Ipak...

- Mislim da imamo razloga za optimizam, bez obzira što do sada nismo pružali partije na očekivanom nivou. Mislim da imamo potencijal i da uz dosta rada možemo da unapredimo našu igru i da dođemo na nivo koji smo očekivali da će biti već na samom početku.

Vratio se na utakmicu sa UNIKS-om. Ovu večerašnju...

- UNIKS je favorit na domaćem terenu. Ni put do tamo nije bio lak.

Sve to jesu činjenice, ali ne znače i da je Partizan u Tatarstan poneo belu zastavu. Naprotiv. Jaramaz kaže...

- Vidim našu šansu. Bez obzira na poraz protiv Budućnosti koji je u velikoj meri uticao na nas i na naše stanje uopšte, mislim da možemo da budemo spremni za ovu utakmicu, pa i da pobedimo.

Gde je ta šansa, pitamo. Pre odgovora, Jaramaz je podsetio na ono što nije primećeno kao problem u dosadašnjim mečevima. 

- Moramo da popravimo nivo igre u odbrani, pre svega. Komunikacija u odbrani.

Sad o šansi Partizana...

- Pa onda da iz te dobre odbrane koja bi potencijalno došla, otvorimo tranziciju i da postignemo lake poene. Cilj je da što više igramo u traniziciji. Mislim da smo u tom segmentu zaista jedna od najboljih ekipa Evrokupa, da imamo ogroman potencijal da nadigramo sve ostale u tom delu - poručio je Jaramaz