NOVI Partizan, 3-5-2 u derbiju?!

U poslednja dva dana, Partizan je promenio pola tima - pregršt mogućnosti za trenera Stanojevića da u predstojećem derbiju iznenadi Dejana Stankovića, i formacijom, i izborom igrača.


Navijači su se nadali da se sve ovo dogodi mnogo ranije, još dok je Partizan bio na evropskoj sceni, ali uprava Partizana aktivirala se tek u poslednjim danima letnjeg prelaznog roka, kada je Zvezda u prvenstvu otišla na osam bodova razlike u odnosu na crno-bele.

Tim iz Humske je sada jači za krilnog napadača Filipa Holendera, levog beka Ivana Obradovića, štopera Svetozara Markovića, vezistu Miloša Jojića i napadača Žan-Kristofa Bajebeka koji tek treba da bude promovisan, a istovremeno najbolji strelac Partizana Umar Sadik seli se u špansku Almeriju.

Sve ovo dešava se nepune dve nedelje uoči večitog derbija, u kom će Partizan imati imperativ pobede kako bi ostao u trci za titulu, pa se postavlja pitanja u kom će sastavu crno-beli da dočekaju za sada nepobedivu Zvezdu od početka sezone.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević sada već ima dobar deo tima po svom ukusu, može da menja i formacije, ima i znatno širu klupu, pa je u ovom trenutku teško proceniti za kojih 1 igfrača bi mogao da se odluči.

Ali, juče se na TV Arena Sport pojavio nagoveštaj da će Stanojević u nastavku sezone, sa novim igračima, forsirati formaciju 3-5-2, ili možda 3-4-1-2, zavisno od toga da li bi Suma igrao.

Imajući to u vidu, uz Pravilo U21 koje će i dalje morati da se poštuje, možda bi i mogla da se već sada nasluti skica startne postave Partizana u derbiju.

Jedna ofanzivnija...

Stojković (Popović) - S. Marković, Vitas, Banjak - Miljković (Lutovac), Zdjelar, Natho, Jojić (Suma), Obradović - F. Stevanović (L. Marković), Bajebek (Asano).

Ili opreznija...

Stojković (Popović) - S. Marković, Vitas, Banjak - Miljković (Lutovac), Zdjelar, Šćekić, Natho (Jojić), Obradović - F. Stevanović (L: Marković), Bajebek (Asano).