Partizan danas promoviše još jednog štopera za budućnost! /VIDEO/

Profesionalni ugovor sa crno-belima potpisaće Mihajlo Ilić.


Dobiće Partizan još jednog profesionalca. Tokom četvrtka ugovor sa crno-belima potpisaće Mihajlo Ilić, jedan u nizu talenata iz Omladinske škole.

Štoper omladinskog tima dokazao se pod vođstvom trenera Nenada Brnovića i za evidentni napredak će biti nagrađen trogodišnjom saradnjom sa klubom iz Humske 1. S obzirom da je maloletnik, to je najduži period na koji je moguće da potpiše ugovor, a kad 4. juna naredne godine napuni 18 godina steći će se uslovi da se priča i produžetku.

Za početak, kao i ostali članovi omladinskog sastava, Ilić će nastaviti da igra za Brnovićevu selekciju (ima pravo još dve sezone), trenutno drugoplasiranu na tabeli, sa dva boda manje od lidera Brodarca, a jednim više od večitog rivala, Crvene zvezde.

Mihajlo Ilić (4. jun 2003) poreklom je iz Jagodine, sportom je počeo da se bavi u Školi fudbala „Junor“ kod trenera Zorana Milojkovića, od 2010. bio je član Jagodine, da bi ga posle skautiranja Partizan doveo leta 2016. Prema informacijama iz „Zemunela“, Ilića odlikuje izuzetna skok igra, što i ne čudi, s obzirom na visinu od 191 centimetra, prednost u visini neretko koristi za postizanje golova, a dobro upućeni kažu da i loptom vešto barata i nogama, zbog čega su treneri znali da mu povere ulogu i u veznom redu.

Na ovaj način, Partizan je nastavio trend po kome poslednjih sedmica najtalentovaniji izdanci omladinske škole postaju profesionalci. Prethodno su ugovore potpisali Nemanja Jović, Nikola Čolić, Luka Subotić, Nemanja Trifunović, Lazar Slavković, Andrej Blagojević, Nikola Grković i Aleksa Purić.

Baš od te „klase 2003“ crno-beli dosta očekuju baš na štoperskim pozicijama, gde su se kao najistaknutiji predstavili Purić i Ilić. Možda se uskoro sretnu i u prvom timu.