Partizan protiv Bahčešehira želi da pokaže karakter!

Košarkaši Partizana od 18 sati igraju protiv turskog Bahčešehira u Istanbulu u 4. kolu grupe A Evrokupa. 

FOTO: KK Partizan NIS

Crno-beli posle tri kola imaju skor od jedne pobede i dva poraza i nalaze se na trećoj poziciji, iza Huventuda i Uniksa.

Trener Vlado Šćepanović izjavio je da njegova ekipa u tom susretu mora da pokaže karakter.

- U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica, moramo da pokažemo karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije, da se u takvim utakmicama oslonite na principe koji su već postavljeni - rekao je Šćepanović.

- Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu.

Centar Erik Mika pred meč je poručio da će u Istanbulu biti teško gostovanje.

- Očekujemo tešku utakmicu, kao i u svim mečevima Evrokupa, posebno zato što igramo na gostujućem terenu. Već smo odigrali dve utakmice u gostima i one nisu prošle onako kako smo se nadali. Sa navijačima ili bez njih uvek je teško igrati u gostima zbog putovanja. Nadam se da smo naučili lekciju na prethodnim utakmicama i da ćemo izboriti pobedu - istakao je Mika.