Partizan rešio pitanje bonusa pred derbi, glavobolju prave stranci, šta će odlučiti Stanojević?

Niko ne zna kako će izgledati domaći tim u Humskoj.


Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je optimista pred predstojeći večiti derbi protiv Crvene zvezde, dodao je da njegov tim mora da pobedi i istakao da dominacija crveno-belih u derbijima ne postoji.

- Dobar je osećaj pred derbi. Ekipa je maksimalno fokusirana. Žao mi je što neće biti publike u našem hramu, mnogo bi nam to značilo, ali takva je situacija. Još nismo odlučili koji će sastav igrati, ali smo dobro fokusirani. Prezadovoljan sam kako ekipa izgleda - rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana u nedelju dočekuju Crvenu zvezdu, u utakmici 11. kola Super lige Srbije. Crno-beli pred ovaj 163. večiti derbi imaju osam bodova manje od Zvezde.

Stanojević za ovaj derbi ima potpuno drugačiji tim u odnosu na pre dve nedelje. Kako je naveo, uigravanje za derbi i nije toliko važno.

- Treneru nikad dovoljno vremena, ali za derbi je to nebitno, verujte mi. Nažalost, i te igrače koji su došli nisam imao na raspolaganju, Holandera ću tek sutra imati... Za kasnije utakmice će biti problem to uigravanje, treba vremena, ali za derbi je to nebitno - rekao je on.

Stanojević je naveo i da još nije odlučio koji će tim nastupiti protiv Zvezde.

- Sa bonusima nemamo problem, to smo rešili. Što se tiće stranaca, nismo odlučili ko će igrati. Definisaćemo na dan utakmice, ni igrači ne znaju ko će igrati. Natho mi je najveći znak pitanja, to bi mu bila četvrta utakmica za deset dana - rekao je Stanojević.

- Baebek je na treningu pokazao da je svakim danom sve bolji. I on je dilema, da li da počne, da li udje, ne znamo. Pozadi će Sveta (Marković) igrati sigurno. Sad, da li će igrati sa Bojanom Ostojićem ili Makijem Banjakom... To su nedoumice koje imamo i koje ćemo odgonetnuti pred početak utakmice - dodao je trener Partizana.

Zvezda će nastupiti bez dva važna igrača Gelora Kange i Mirka Ivanića, koji su pozitivni na korona virus.

- Možda bi meni kao treneru odgovaralo da igra jedan od njih dvojice, a ne neko ko će zameniti. Možda će nešto dobiti, možda će biti opasniji u prekidu... Fokusirani smo na nas, pratimo naravno šta se dešava, ali nije to mnogo bitno - rekao je Stanojević.

On je na kraju rekao da se nada da će njegov tim baš u nedelju prikazati svoje najlepše izdanje do sada.