Pojačanja Partizana na skeneru Stanojevića, da li su mu ispunjene sve želje? /VIDEO/

Strateg crno-belih dao analizu o svakom novajliji.


Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o ishodu letnjeg prelaznog roka u Humskoj.

U poslednja dva dana stigla su čak četvorica fudbalera - Miloš Jojić, Ivan Obradović, Svetozar Marković i Žan Kristof Bajbek, a malo pre toga i Filip Holender.

Stanojević je svakog igrača ponaosob prokomentarisao uz nadu da će se oni što pre uklopiti u njegov sistem budući da crno-bele čeka Večiti derbi 18. oktobra.

- Sve je realizovano što sam želeo. Sve što smo pomislili, taj igrač je došao. Meni su potrebna dva prelazna roka da bih napravio ekipu kakvu želim. U decembru će biti dopuna, ali sve što sam poželeo, dobio sam. Sada nema nepokrivenih pozicija - poručio je Stanojević, a onda prešao na konkretnu analizu.

- Jojić je igrač koji znate šta je uradio ovde, oseća Partizan. Igrao je u Dortmundu, Kelnu, ozbiljnim ligama. Donosi nam ozbiljnost, karakter i što je najvažnije kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina, jer može da igra na četiri pozicije.

Obradović je reprezentativni kalibar, igrao je Svetsko prvenstvo. Donosi nam bolji ulazak u igru, kvalitetniju fazu napada. Ima osećaj pripadnosti klubu. Nije dugo bio u ritmu, ali nadam se da će brzo ući u ritam. Donosi i mogućnost da igramo sa trojicom pozadi, kao levi štoper. Tako bismo imali širok dijapazon i izbor.

Sveta Marković je mlad otišao odavde. Dete Partizana, oseća klub, zna kakav je to teret. Njegova povoljnost jet bonus, insistirao sam na tim igračima. Pojačava nam konkurenciju i donosi drugačije mogućnosti sa bonus igračima.

Bajbek mi se najviše dopao od četiri ili pet igrača koje smo gledali. Igrač koji ima odličnu tehniku, nastavak igre, dobru brzinu i završnicu. Nadam se da će nam doneti to. Nije još u ritmu, to bi mogao da bude problem. Zbog korone je završio sa klubom pre sedam meseci, ali trebaće malo strpljenja da dobijemo sve što želimo od njega. On je rešenje za 'devetku'. Holender nije 'devetka', ali može da odgovori tim zahtevima. Imamo i mladog Štulića, odlaskom Matića ostavili smo prostor za njega. Po procenama lekara Štulić će se da desetak dana priključiti ekipi - nada se Stanojević.