PRIČA SE Ako izgubi od FMP, naslednik Šćepanovića na klupi Partizana biće…

Partizan je jako loše krenuo u novoj sezoni. Odigrao je ukupno pet mečeva u ABA ligi Evrokupu i doživeo je čak četiri poraza. Neprijatna situacija za klub iz Humske.

FOTO: Eurocupbasketball.com

U takvim okolnosti na udaru je šef struke. Tako to obično biva, tako je i sada. Navijači crno-belih su nezadovoljni, s razlogom. Nekadašji igrač, a sada trener, Vlado Šćepanović, za sada je “preživeo” na klupi. Ni poslednji poraz, protiv Uniksa, nije mu “došao glave”.

I kad nekome pružate podršku, kao što uprava pruža treneru, poverenje nije neograničeno. Sve bi, moglo da se promeni u slučaju poraza u Železniku. Partizan u subotu (21:00) igra protiv FMP. Ako crno-beli izgube i u trećem kolu regionalnog takmičenja, smena trenera biće izvesna stvar.

Već su krenule priče da bi Vladu Šćepanovića na mestu šefa struke mogao da zameni Sašo Filipovski. Slovenac je u karijeri kratko vodio Lokomotivu iz Rostova, bio je asistent u CSKA, po dve sezone je predvodio Olimpiju, Zjelonu Goru i Banvit, a poslednji angažman imao je u Monaku. Ukupno je osvojio 10 trofeja, a poslednji 2017. godine (Kup Turske). U Poljskoj je 2007. i 2008. godine proglašen za trenera godine (predvodio je Turov).