ŠTA JE S MOZLIJEM? Mogao je da zaigra u Evroligi, a morao je da ostane u Partizanu…

Erik Mika ili Vilijem Mozli? Kad biste pitali navijače Partizana, većina bi, sasvim izvesno, glas dali Mozliju. Jednostavno, prošle sezone je igrao odlično, prirastavši za srce “grobarima”.

FOTO: KK Partizan NIS

Mika, s druge strane, tek treba da se dokaže u crno-belom dresu.

Sada je Mozli neprimetan. Na startu Evrokupa, protiv Huventuda u Španiji, odigrao je nešto manje od osam minuta, bez poena i sa jednim skokom. U drugom kolu, protiv Venecije, bio je na terenu više od 24 minuta i zabeležio je šest poena i sedam skokova.

Ništa efikasniji nije ni u ABA ligi. U porazu na startu prvenstva, protiv Borca, igrao je 13 minuta i imao učinak od osam poena i četiri skoka. U derbiju s Budućnošću igrao je gotovo 26 minuta i za to vreme upisao tri poena i četiri skoka.

Malo. Ili nedovoljno u odnosu na ono što je pružao prošle sezone. Sigurno se mnogi pitaju šta se dešava s njim?

Nije Mozli više bitan šraf, nema ni alej upova koje atraktivnim zakucavanjima pretvara u poene čime diže moral i sebi i ekipi. I moglo bi da se kaže da je glavom ostao “zarobljen” u minulom letu.

Prema saznanjima MaxBet sporta, Mozli je mogao da zaigra u Evroligi. Mogao je, ali nije, ostao je u Partizanu. Na adresu kluba iz Humske stigla je ponuda Makabija. Nije bila odgovarajuća pa ju je, što je sasvim legitimno, Partizan odbio. Umesto da se preseli u Tel Aviv, Mozli je nastavio život u Beogradu. Propala je tako šansa da se oproba u najjačem klupskom takmičenju. Pitanje je da li će više da dobije poziv nekog superligaša. Ipak ima 31 godinu. I važeći ugovor s crno-belima koji je u februaru produžio na još tri sezone…

Na šefu struke Vladi Šćepanoviću je da učini sve kako bi Mozlija vratio u onaj prepoznatljiv mod.