Stevanović Građanin do kraja nedelje!

Rukovodstva Partizana i Mančester sitija u završnoj fazi dogovora o transferu najtalentovanijeg srpskog igrača.

FOTO: FK Partizan

Partizan je, u načelu, prihvatio ponudu Građana (u zvaničnoj formi već nekoliko dana u Humskoj) i, trenutno, rukovodstva srpskog i engleskog viceprvaka nalaze se u završnoj fazi realizacije transfera.

Narodski, ostalo je da se utanače detalji!

Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, poslednji kvartal oktobra označio je kao „sklapanje posla sa Ostrvljanima” (sposobnim da dobrano odreše kesu), uveren da bi, najkasnije, do ponedeljka mogao da usledi i stisak ruku.

Naravno, sa što većom sumom projektovanom da iz plave strane Mančestera bude prebačena na bankovni račun crno-belih s Topčiderskog brda.

I, u velikoj meri popravi nimalo ružičastu finansijsku situaciju: dug, prema APR-u, na kraju 2019 iznosio 31 milion evra?!

Koliko Partizan može da zaradi prodajom Filipa Stevanovića?

Prvih dana „desetog meseca”, u doba pandemije koronavirusa „privilegovanih” za pojačan rad na transferima, šuškalo se da bi Britanci za jednog od najtalentovanijih planetarnih igrača 2002. godišta mogli da izdvoje osam miliona evra. Međutim...

Zvanična ponuda do spuštanja rampe na letnju pijacu nije stigla u Humsku?!

U međuvremenu... Jeste!

Trenutno, aktuelan je modifikovan scenario: Stevanović bi na zimu overio petogodišnju saradnju sa Građanima i tek na leto, ostavši šest meseci na pozajmici u Partizanu, otputovao u Veliku Britaniju.

Vrednost transfera i dalje tajna, podsetimo bivši trener Savo Milošević je potencirao da klub iz Humske popularnog Fiću ne bi trebalo da proda ispod 15 miliona evra!

Doduše, jedno su želje, drugo... realnost, prema pisanju Engleza na stadion poviše Autokomande slilo bi se 6 miliona funti.

Navodno, u igri „za ljubav” mladog reprezentativca Srbije bila su još dva kluba spremna i da se više „otvore”, ali...