VEČITI DERBI POD ZNAKOM PITANJA! Korona virus odlaže okršaj Zvezde i Partizana?!

Za nedelju 18. oktobar na stadionu Partizana zakazan je novi okršaj večitih rivala koji je, zbog pandemije korona virusa, ipak pod znakom pitanja. 

FOTO: Partizan Video Materijal

Iz dana u dan situacija sa korona virusom u Srbiji izmače kontroli, a ako je suditi po izjavama nadležih organa, tek se očekuje ono „najgore”. Trenutno stanje u našoj zemlji nije alarmantno, što ne možemo reći za okolne države u regionu gde je situacija blizu eskalacije. Postavlja se pitanje, da li je fudbal važniji od zdravlja igrača? 

Bez sumnje, odluka da se večiti derbi igra bez prisustva publike bila je i više nego dobra, ali sada treba ići korak dalje i razmišljati o odigravanju istog. 

Nakon informacije da je korona ušla u klub sa Marakane i kako će crveno-beli u predstojeći večiti derbi ući bez Gejlora Kange i Mirka Ivanića, postavlja se pitanje koliko će taj derbi uopšte biti regularan ako jedna ekipa u njemu nastupi bez dvojice standarnih prvotimaca? Za sada dvojice... (nadamo se ne više). 

Stanje u Humskoj dosta je bolje. Korona je među crno-bele ušla još pre nešto više od dve nedelje, nakon utakmice u Belgiji sa ekipom Šarlroa, ali prema zvaničnim informacijama iz kluba, niko od igrača i stručnog štaba nije bio pozitivan na testu. Crno-beli su pred utakmicu sa Metalcem u Milanovcu odradili poslednje testiranje, a danas je obavljeno i testiranje na antitela. Niko od igrača nema temperaturu, svi su u rednovnom trenažnom procesu - rečeno je iz kluba. 

Podsetimo, situacija sa predsednikom crno-belih Miloradom Vučelićem dosta je bolja, kao što smo već danas pisali, i uskoro se očekuje njegov potpun oporavak i napuštanje VBC na Karaburmi gde se nalazi već skoro 10 dana. 

Prema do sada još nepotvrđenim informacijama, uskoro će na snagu stupiti odluka Vlade o obaveznom nošenju maski i na otvorenom prostoru, pa se pitamo da li to znači da bi i derbi u nedelju (u nekom ludilu) mogao da se igra pod maskama kao rukomenta utakmica u Španiji u vikendu za nama ili će se doneti zdravorazumska odluka o odlaganju utakmice za neko bolje i „zdravije” vreme?