Vladimir Stojković pred derbi: „Sa Stanojevićem i kroz zid...

Vladimir Stojković se, računajući i kup, sprema za 20. duel sa Crvenom zvezdom, uz napomenu da je u prethodnih 19 čak 10 puta (sedam u borbi za bodove) sačuvao je mrežu.

FOTO: FK Partizan

Svaka čast talentovanom Aleksandru Popoviću, sjajnom između stativa (i) mlade reprezentacije Srbije na gostovanju Estoniji, međutim...

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pri diktiranju startnih 11 za 163. večiti derbi (bar) na početku nema dilemu, braniće Vladimir Stojković!

„Parni valjak”, definitivno, ima drugu dimenziju s decenijskim srpskim brojem 1, čini se duboko u srcu novog-starog šefa struke: Stanojević i Stojković pre deceniju autorizovali su zlatan period crno-belih u nadaleko čuvenom komšijskom okršaju.

Stoga, ne bi trebalo da čudi što Partizanov komandant veruje da će kapiten u nedelju protiv crveno-belih ponovo da „spusti roletnu”, iako...

- Crvena zvezda sad igra drugačije, Deki Stanković insistira na šutevima iz svih pozicija. Maltene, ne gledaju, kad god se stvori situacija - udarac! Stojke će da ima više posla nego ranije, međutim, poseduje iskustvo, energiju... Znate šta mi se najviše sviđa kod njega? Ništa ne može da ga poremeti, samo ojača! E, zbog toga mi je žao što neće da budu i protivnički navijači... Jednostavno, takav je, dogodi li mu se loša intervencija, odmah prebrodi - sipao je komplimente na račun rođenog Lozničanina stručnjak odrastao na Zvezdari.

Poverenje, najvažnije na relaciji trener - golman, sudeći i po rečima koje slede su obostrani.

- Ako postoji trener sposoban da me ubedi da glavom mogu da razbijem i zid, to je Aleksandar Stanojević - nema dilemu Vladimir Stojković, očigledno, najlepših sećanja na period premijerne saradnje: septembar 2010 - januar 2012.

Otud, logično je što će danas zajedno da se pojave na konferenciji za medije uoči najveće svetkovine srpskog fudbala, namerni da Partizanovu istoriju obogate još jednim najslađim  trijumfom.

Podsetimo, Parni valjak ih je sa Stanojevićem na klupi i Stojkovićem na crti ostvario tri u prvenstvu (139, 140, 141. derbi), da uspeh bude veći iz isto toliko izlazaka na crtu komšijama i, uz dodatni podvig, bez primljenog gola (1:0, 1:0 i 2:0).