ZAGORAC ISKRENO O VELIČKOVIĆU: On je pravi kapiten, duhovni vođa!

U 2. kolu kontinentalnog takmičenja, crno-beli su u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’ savladali Veneciju sa 95:73.

FOTO: KK Partizan NIS

Nakon nešto lošijeg starta u novoj sezoni, navijači Partizana konačno mogu biti zadovoljni. Tako se oseća i košarkaš crno-belih, Rade Zagorac.

- Zadovoljan sam kako smo izgledali protiv italijanskog tima. Definitivno su nam na prethodne dve utakmice nedostajali energija i jedinstvo, dve komponente koje su nas krasile prethodne sezone. Posle tih poraza dobili smo jasan znak da moramo da odreagujemo, da neke stvari moraju da se menjaju. Zapravo i snaga se pokazuje baš u tim nezahvalnim situacijama, kada je potrebno preuzeti odgovornost i promeniti put kojim ste krenuli. Nezgodno je kad ekipa koja je pretedent na najviši plasman tako otvori sezonu, nije nam bilo prijatno - rekao je Zagorac za portal ’24sedam.rs’.

U toj utakmici, Zagorac je imao priliku da nosi kapitensku traku, s obzirom da je Novica Veličković bio van stroja.

- Lep je to osećaj. Imam njega kao jednog sjajnog mentora, godinama u Partizanu daje najbolji primer kako sve to treba da se radi. On je kapiten, a ja sam tu da učim od njega i da ga odmenim kada ne igra - rekao je Zagorac.

On se potom osvrnuo i na svoju ulogu koju ima u timu Vlada Šćepanovića.

- Sigurno da je kompleksna i ne odnosi se samo na matematički učinak. Naravno, ne govorim ovo kao alibi. Ali na meni je da uz Novicu Veličkovića, koji je duhovni vođa ovog tima, ostale igrače konstantno motivišem i bodrim. Za mene to nije težak zadatak. Uvek imate ljude koji vode i vuku, i one koji to dobro prate - zaključio je 25-godišnji igrač.