Asano posle drame u Subotici vidi pomak u igri crno-belih...

Strelac prvog gola protiv Spartaka kaže da je pritisak veliki.

FOTO: FK Partizan

Partizan je preživeo dramu u Subotici i pobedio Spartak 2:1, iako je domaćin imao penal u nadoknadi vremena.

Ipak, proslavio se golman Nemanja Stevanović, a Partizan se u Beograd vratio sa velika tri boda. Strelac prvog gola Takuma Asano kazao je da je ekipa vidno napredovala i da vraća samopouzdanje, uz obaveznu napomenu da ima još mnogo posla.

- Bila je teška utakmica, to smo znali od početka. Dodatni pritisak nam stvara što zaostajemo sa bodovima i što smo umeli da ih 'prospemo' na gostovanjima. Ipak, ono što je primetno jeste da smo počeli da vraćamo samopouzdanje. Sada nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i kada primimo gol. Tu smo pre uvek padali psihološki iz straha da ne izgubimo i onda ti se 'vežu noge'. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vreme da još više igramo i igramo kao tim - rekao je Asano za sajt kluba.

On je pohvalio strelca drugog gola Aleksandra Šćekića, ali zna se da je pravi heroj golman Nemanja Stevanović.

- On jeste heroj, ali zasluga za ovu utakmicu ide i svim momcima iz razloga koji sam pomenuo. Neca je odličan kod penala, to svi znamo, ali ipak oni su uvek lutrija. Neca uvek zbija šale, sa njim nikada nije dosadno, a uz to je sjajan golman i pun samopouzdanja! - rekao je Japanac iz Partizana.

A i Spartak ima svog Japanca, Noboru Šimuru. Da li su se znali ranije?

- Iskreno, sreli smo se prvi put, nisam ni znao da imaju Japanca u timu. Malo smo popričali pre utakmice - kratko kaže Asano.

Sledi reprezentativna pauza, prvotimac Partizana se priključuje nacionalnom timu za mečeve protiv Paname i Meksika u Evropi.

- Iskreno se radujem! Za svakog igrača je velika čast biti u nacionalnom timu Japana. Potrudiću se ili da dam gol ili da asistiram - kaže Takuma Asano.