Filipovski: Čast mi je, ali i obaveza da pružim maksimum!

Partizan ima novog trenera. Sašo Filipovski je promovisan danas u Beogradu, a otvoreno je odgovarao na mnoga pitanja. Pre svega oko igračkog kadra.

FOTO: KK Partizan NIS

-  Igrači daju svoj maksimum, to sam primetio na trenigu. Imamo potencijal. Radimo na tome da se upoznamo, To što imamo pokušavamo da iskoristimo najbolje što imamo. Zadatak je svih nas da damo svoj maksimum. Ne planiramo promene u igračkom kadru u ovom momentu - počeo je Filipovski koji je potpisao ugovor do kraja sezone uz činjenicu da je da ukoliko obe strane budu zadovoljne ugovor će biti produžen.

Da li ste se čuli sa Duškom Vujoševićem sa kojim ste imali saradnju?

- Nisam se čuo sa Duškom Vujoševićem. Imamo dobre odnose, ali jednostavno hteo sam na sebe da preuzmem odgovornost. Najvažnija je lična odluka. Nisam puno razmišljao. Ovo je zemlja košarke.

Kako vam se čini ABA liga i koji su ciljevi Partizana i vaši lični?

- Korak po korak filozofija je koju praktikujem u poslu i životu. Prvi trening i utakmica, pa idemo onda dalje. Cilj je da svaki trening odradimo jako i napredujemo isto tako i treninzi. Ukoliko nastavimo da napredujemo iz dana u dan čekaju nas dobre stvari, ali sada samo razmišljam o prvom narednom treningu. Ne želim ništa da obećavam, hoću samo vredno da radim.

Da li ste svesni da navijači uvek traže rezultat odmah?

- Navijači su pametni i svesni su svega što se dešava ove sezone. Oni su naš šesti igrač. Svi zajedno ćemo raditi na napretku Partizana.

Kako ste se odlučili da dođete?

- Kada sam dobio poziv, prespavao sam, razmislio i prihvatio. Znam gde sam došao, volim da radim.

Koliko je teško raditi sa timom koji niste selektirali?

- Najvažnije je u životu da je čovek fleksibilan. Uvek dolazi do novih stvari i život je takav da donosi izazove. Moramo svi da donosimo mudre odluke.