Novica zna kako se dobija derbi, ovo je Partizanov recept!

Koliko može oslabljeni Partizan protiv evroligaške Zvezdine ekipe?

FOTO: KK Partizan NIS

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas da je njegova ekipa u seriji dobrih rezultata, ali da u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde u ABA ligi mora da odigra još bolje, borbeno i hladne glave.

- Derbi je jako teška utakmica, sa dosta naboja i to je ono što se govori pred svaki derbi. Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata, ali ne treba to da gledamo na taj način već da budemo bolji iz utakmice u utakmicu i da se podižemo za nastavak sezone. Crvena zvezda ima evroligašku ekipu, jak roster i na nama je da pružimo maksimum sutra - rekao je Veličković za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u ponedeljak od 21 sat na svom terenu protiv Crvene zvezde, utakmicu osmog kola ABA lige.

- Jeste da u derbiju favorita nema, ali ne samo tada, nego u svakom meču, bez obzira ko je protivnik, trebaš biti na maksimumu i da 'izgineš' na terenu do poslednje sekunde. Sigurno da nam je, pored naboja koji nosi derbi, potrebna i hladna glava - naveo je Veličković.

Trener Partizana Sašo Filipovski rekao je da njegova ekipa mora da odigra na visokom nivou, koncentrisano svih 40 minuta.

- Zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača, igraju visokim intenzitetom tokom celog meča i na tu njihovu igru moramo pronaći odgovor. Imali smo i mi i oni mnogo utakmica, tako da nema mnogo vremena za neku veliku pripremu. Vrlo je važno da budemo koncentrisani, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada i da to bude konzistentno tokom svih 40 minuta - naveo je Filipovski

Posle sedam kola u regionalnom takmičenju Partizan je četvrti skorom od četiri pobede i tri poraza, a Zvezda je prva na tabeli sa svih sedam pobeda.