Partizanova borba sa samim sobom!

U sredu, 11. novembra, košarkaši Partizana igraju meč sedmog kola Evrokupa u kome gostuju Veneciji, a utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.

FOTO: Starsport

Crno-beli bili su domaćini ekipi iz Italije u drugom kolu takmičenja, kada su u Hali sportova „Ranko Žeravica“ zabeležili pobedu rezultatom 95:73. Utakmica šestog kola između Partizana NIS i Huventuda, koja je trebalo biti odigrana 4. novembra, odložena je, a datum odigravanja će biti određen naknadno.

Pred sutrašnji duel sa poslednjim šampionom Italije, trener Partizana NIS, Sašo Filipovski, je rekao:

- Mi se još uvek borimo samim sa sobom. Borba kako se izboriti sa frustracijama, sa greškama, sa koncentracijom. Venecija je vrlo iskusna ekipa, trener je više godina u klubu, kao i mnogi igrači. To je ekipa koja igra promenljivo i mnogo bolje igra na domaćem terenu. Imaju iskusne igrače na svim pozicijama i znaju vrlo dobro da menjaju odbranu, pokušavaju da zbune protivnika, da ga uspavaju i uzmu mu ritam igre i zato je važno da zadržimo koncentraciju i igramo mudro - istakao je Filipovski koji sa timom tek nekoliko dana:

- Posle tri treninga teško je reći kako prihvataju. Gledaju, trude se, slušaju, ali sve se to pokazuje na utakmici. Mi imamo i povređene igrači. Mozli i Jaramaz rade naporno.

Krilo crno-belih, Nemanja Dangubić, svestan je važnosti gostovanja u Veneciji.

- Venecija je kvalitetna ekipa, gde je u našoj grupi ovo jako bitna utakmica. Dosta je ujednačena situacija i moramo da se pripremimo i damo sve od sebe da pobedimo. Siguran sam da će biti teško, to je ekipa koja igra dobro na svom terenu i biće motivisani zbog prve utakmice gde smo mi odigrali jako dobro i pobedili sa velikom razlikom, tako da očekujem reakciju. Mi svakako ne treba da se bavimo time već da unapredimo svoju igru i budemo još bolji nego na prethodnom meču - rekao je Dangubić.