ŠOPING U JANUARU: Od odbrane do napada… Partizanu su potrebna četiri igrača!

Ova sezona nije ključna, ali je i te kako važna. Samo šampion ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ako ispadne onda takmičenje nastavlja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

FOTO: Starsport

Svi ostali klubovi koji se izbore za Evropu, kreću u Ligi konferencija. Dakle, u trećem po kvalitetu takmičenju pod okriljem UEFA. Partizan je trenutno u nezavidnoj poziciji.

Crvena zvezda mu beži devet bodova. Nije večiti rival nedostižan, ali je više nego jasno da su klubu iz Humske potrebna ozbiljna pojačanja u zimskom prelaznom roku ukoliko se želi ozbiljan napad na titulu. Utisak je da su četi koju s klupe predvodi Aleksandar Stanojević potrebna bar četiri nova igrača.

Golmani su “zatvoreni”, ali potrebne su korekcije u odbrani. Treba još jedan desni bek. Ukoliko Miljković bude jedini na toj pozicij do kraja sezone, biće to veliki problem. Na svakom mestu u timu bi, valjda, trebalo da budu po bar dva igrača. Na levom beku ih, pak, Partizan ima trojicu…

Tandem štopera deluje dobro, Marković i Banjak za sada kvalitetno odrađuju posao, ali trebalo bi da se traži i alternativa za Bojana Ostojića kojem je ovo, verovatno, poslednja takmičarska sezona.

Saša Zdjelar igra u životnoj formi, uostalom on je jedan od ukupno dvojice igrača Superlige koji su na spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića, ali da bi Partizan bio odličan, a ne dobar, neophodan je i igrač poput Evertona. Takvog Partizan nema od odlaska Brazilca u SPAL, u januaru 2018 godine.

Krila ne bi trebalo da budu problem. Marković, Stevanović, Lutovac, Asano… Nije Markec na nivou, čeka se da “klikne” praktično od povratka iz Engleske, ali nesumnjivo je da ima kvalitet. Samo da još “eksplodira”.

Najveći problem crno-belih je izostanak napadača. Pridošlica Žan-Kristof Bajbek je trenutno povređen, a ne postoji drugi špic. To ozbiljni klubovi sebi ne smeju da dozvole. Trenutno drugog špica “glume” Holender, Asano i Marković, ali to nije njihova prirodna pozicija. Pravi napadač je potreban kao što je zemlji potrebna kiša…

Partizanu su potrebni, dakle, desni bek, štoper, zadnji vezni i špic. Videčemo ko će u januaru da stigne u Humsku.