Šta je Filipovski zatekao na prvom treningu Partizana? Povrede najboljih i poljuljano samopouzdanje!

Sašo Filipovski je zvanično promovisan u petak na mesto trenera Partizana, a prvi trening je odradio u četvrtak. 

Debi na klupi je zakazan za subotu u ABA ligi protiv Zadra. Neće biti lako novom treneru Partizana koji je zatekao ekipu poljuljanog samopouzdanja. Bilo je to jasno na treninzima koje je odradio do sada u Hali sportova na Novom Beogradu.

Pored toga, Filipovski ima problem u činjenici da su dva najbolja igrača povređena. Ognjen  Jaramaz još uvek trenira individualno sa longetom na ruci, dok je Vil Mozli počeo sa timskim treninzima ali je upitna njegova forma, a i nije poznato kada će ponovo na parket.

Sašo Filipovski je zvanično promovisan u petak na mesto trenera Partizana, a prvi trening je odradio u četvrtak. Debi na klupi je zakazan za subotu u ABA ligi protiv Zadra. Neće biti lako novom treneru Partizana koji je zatekao ekipu poljuljanog samopouzdanja. Bilo je to jasno na treninzima koje je odradio do sada u Hali sportova na Novom Beogradu.

Prvi i osnovni zadatak Filipovskog je da raspodeli uloge igračima na meču protiv Zadra koji je višestruko bitan. Pre svega zbog povratka na pobedničke staze posle kiksa u Laktašima, ali i zbog činjenice da bi taj meč mogao da bude kamen temeljak za sve buduće eventualne uspehe.

Biće zanimljivo videti da li će novi trener koristiti Stefana Jankovića i Brajana Angolu koji su u potpunosti ispali iz planova Šćepanovića. Pored toga treba videti kako izgledati uloge Radeta Zagorca i Nemanje Dangubića. Dva momka koja su figurirala kao bitni šrafovi ali do sada nisu ispunili očekivanja.

Za svoje mesto na parketu moraće ponovo da se bori Uroš Trifunović, dok  Filipovski očekuje najveću pomoć od iskusnog Nemanje Gordića koji bi morao da bude pokretačka snaga ako zakažu prve opcije na parketu, pre svega Kodi Miler-Mekintajer.

- Stigao je trener, ali utakmice se nižu. Nemamo mnogo vremena za pripremu. Nismo u najboljem momentu. Moramo maksimalno prustupiti protiv Zadra. Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo posle dobrih nekoliko treninga sa Sašom Filipovskim na čelu - rekao je Gordić pred meč sa Zadrom.

Iako je Filipovski imao svega nekoliko treninga sa ekipom, Partizan je svakako apsolutni favorit zbog neuporedivo većeg individualno kvaliteta.

- Ekipa ima potencijal, radimo na tome da upoznaju moj sistem rada i moja očekivanja i zahteve, a sa druge strane ja njihov kvalitet i potencijal. U ovom trenutku ne možemo da koristimo njihov potencijal nego kvalitet, pa tako i postavljamo igru. Posle ćemo raditi promene i na osnovu svakog koraka i svake utakmice - rekao je Filipovski.