Stanojevića brinu reprezentativci, zna „lek” za jaku defanzivu

Mnogo je važnih igrača imalo reprezentativne akcije, a Proleter nije za potcenjivanje.

FOTO: Printscreen/YouTube.com

Partizan dočekuje Proleter u utakmici koja bi potencijalno mogla da ga vrati na drugo mesto, ali crno-beli više nemaju prava da bilo koga potcenjuju, niti da upisuju unapred bodove.

Svestan je toga i Aleksandar Stanojević, koji priprema taktički ekipu i brine o uklapanju povratnika reprezentativaca.

- Proleter je samo tri boda iza nas, hit su ovog dela prvenstva, biće neizvesna utakmica. Opet, igramo kod kuće i nadamo se povoljnom rezultatu. Dan pred utakmicu nam dolaze Holender, Natho i, nadam se, Banjak. Sačekaćemo trening pa da vidimo u kakvom je ko stanju - rekao je Stanojević.

Dobra vest je da su Suma i Jojić u konkurenciji za tim, mada se ne zna da li će igrati. Bajbek trenira lagano, ali još nije za utakmice.

Protivnika niko ne potcenjuje.

- Oni igraju čvrsto, izuzetno su organizovani defanzivno, disciplinovani. 'Otrov' za jaku defanzivu je mnogo kretnje u fazi napada, brza cirkulacija lopte i dosta kretnji igrača u napadu – mislim da je to lek za čvrstu odbranu - odgovorio je trener na pitanje.

Proleter ove sezone ima samo dva poraza, od Crvene zvezde i Radničkog, a samo su Nišlije uspele da mu daju više od jednog gola. Da li će Partizanu dva biti dovoljna?

- Ako damo dva gola, nadam se da je dovoljno za pobedu - kaže Stanojević kroz smeh i nastavlja:

- Znamo da je stvarno izuzetno teško igrati protiv njih. Vrlo su disciplinovani. Biće teška utakmica, treba nam dosta strpljenja svih 90 minuta da bismo pobedili - kaže trener.

Tokom reprezentativne pauze najviše se radilo na podizanju fizičke kondicije.

- Bilo je nekih igrača koji su se podigli. Probali smo dosta mladih iz omladinske škole, probaćemo i njih u narednom periodu. Nismo radili na taktici, nisu nam reprezentativci tu. Banjak verovatno neće biti u 11, ali biće u konkurenciji za tim. Opasno je, pogotovo kada igraju tri utakmice za reprezentaciju, ali šta da radimo, tako je svima. Ja sam srećan što imamo reprezentativce, drago mi je i zbog Saše Zdjelara što je učestvovao u lepoj utakmici - rekao je Stanojević.

Reprezentacija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo i ponovo je razočarala naciju, a javnost se naljutila kada se pojavila (nepotvrđena) priča da je klub zabranio Aleksandru Kolarovu da igra za nacionalni tim. Da li bi Stanojević ikada zatražio tako nešto od svog igrača?

- Znate šta, svima je teško pao poraz, pogotovo za nas struku i igrače, svima nam znači afirmacija srpskog fudbala. Loša je situacija. Što se mene tiče, uvek su igrači išli na reprezentativna okupljanja, to je meni čast, uvek su imali našu podršku. A ako je igrač povređen, naravno da je zdravlje igrača najvažnije - odgovorio je trener Partizana.


Utakmica Partizan - Proleter igra se danas od 16 sati bez prisustva publike.