Suma: „Posle udarca na derbiju ništa nisam video, baš sam bio zabrinut!”

Zabrinutiji je bio Sejduba Suma kom je stradalo oko posle udarca koji je dobio od Seku Sanogoa tokom 163. „Večitog derbija”. Fudbaler iz Gvineje je objasnio šta se dogodilo.

FOTO: FK Partizan

- Kad se to desilo na utakmici, nisam ništa video. Nisam video, bio sam zabrinut šta se dešava u tom trenutku. Posle toga sam razgovarao sa lekarima, koji su mi zabranili da igram, tako da sam bio jako zabrinut. Kada sam izašao i lekar mi je rekao da treba da idem u bolnicu. Bio sam jako tužan zbog derbija, bio sam jako tužan što moram da idem - rekao je Sejduba Suma.

Lekari su Sejdubi Sumi preporučili strogo mirovanje. Kako kaže to ga je „ubijalo”. Sedeo je u kući po ceo dan.

- Kad sam čuo da treba da pauziram mesec dana, da ostanem kod kuće i ne radim ništa za to vreme, a to me je ubijalo. Lekar mi je rekao da ne radim ništa, da ne vozim bicikl, da ne trčim, nikakve fizičke aktivnosti. Poštovao sam to i nisam ništa radio.

Posle veziste iz Gvineje svoju povredu je objasnio Miloš Jojić. Kaže da je već posle prve utakmice osetio zatezanje u prednjoj loži.

- Osetio sam već posle prve utakmice neko zatezanje u prednjoj loži, ali bol nije bio veliki i mislio sam da mogu da igram preko bola. Posle toga sam u kupu sa Bačkom odigrao celu utakmicu sa malim bolom i tek posle toga sam odradio ultrazvuk i tada je ustanovljeno da postoji problem i eto. Tada smo u dogovoru s lekarima odlučili da napravim pauzu - rekao je Miloš Jojić.

Za razliku od saigrača iz veznog reda, Miloš Jojić je trenirao svaki dan.

- Odmah sam preduzeo sve što je do mene, uz pomoć stručnjaka, bio sam aktivan tokom čitavog dana. Već u 7.30 sam bio u hali i radio jake treninge, po tri-četiri sata sam radio. Posle toga sam imao terapiju još dva i po-tri sata, pa ručak na brzaka, pa onda u hiperbaričnu komoru, da radim sve što mogu da se što pre vratim - istakao je Miloš Jojić.