Vreme prolazi, a Partizanu su promene sve potrebnije!

Posle katastrofe protiv Burga u Evrokupu, Partizan je očekivano reagovao smenom Vlade Šćepanovića sa mestra trenera.

FOTO: Starsport

Neiskusni stručnjak nije se snašao na vrućoj klupi kluba iz Humske u čemu bez ikakvog preterivanja možemo da istaknemo da nije dobio potrebnu pomoć košarkaša na parketu koji su u većini mečeva ove sezone izgledali ispod svakog proseka. Inicijalna šok terapija sa Milivojem Lazićem na klupi protiv Igokee koja je poslednja u nizu koja je ošamarila crno-bele. Jasno je svima  da sat uveliko otkucava, a apsolutni prioritet je pronaći trenera.

Kao što je već naš portal pisao, dva imena su u opticaju. Prvenstveno je Sašo Filipovski bio najbliži klupi Partizana, a potom se u čitavu priču uključio i nekadašnji stručnjak crno-belih Aleksandar Džikić koji je po svemu sudeći sada najbliži klupi. Bez obzira ko god da sedne na klupu, potrebne su i promene u igračkom kadru.

Ne treba biti veliki stručnjak i videti da nešto debelo škripi u igri Partizana. Posebno je tanko za sada na poziciji krilnog centra. Kapiten Novica Veličković nije u stanju da iznese veliki teret više, a ostatak igrača na toj poziciji jednostavno ne pruža ono što se od njih očekuje. Uglavno neozbiljno na terenu izgledaju Rašon Tomas i Stefan Janković. Dok se od Tomasa očekuje da se uozbilji, Janković je po svemu sudeći istrošio sve kredite u crno-belom.

Momak koji se ove sezone vratio u Partizan posle pozajmica je istakao da ima jasan cilj – da pokaže da je zaslužio mesto u Partizanu pošto je svestan da je razočarao košarkašku javnost. Prvo u dresu Crvene zvezde, a potom i u dresu Partizana. Kako sada stvari stoje, nije uspeo u svojoj nameri i ne bi bilo izenađenje da on napusti klub pošto je mesto u rotaciji odavno izgubio.

Slično može da se očekuje i od Brajana Angole koji je u limbu još od kako je došao u Partizan na zahtev Trinkijerija.

Ipak, prvo moramo da sačekamo da se Partizan oglasi sa imenom novog trenera a to može da se očekuje najkasnije do meča sa Huventudom u Evrokupu. Bilo bi porazno za klub iz Humske da do ponedeljka ne bude novog trenera na poslu.